www.astravelo.lt vis dar kuriama. Atsiprašome dėl riboto funkcionalumo ir paslaugų. Ačiū už supratingumą!

Moteriški dviračiai

Moteriški dviračiai

Dauguma šiandien gaminamų suaugusiems skirtų dviračių modelių yra skirti tiek stipriosios, tiek dailiosios lyties atstovams, tačiau ne visada jie yra vienodai patogūs abiem lytims. Apskritai unisex tendencija dviračių pramonėje yra aiški, nes sumažėja modelių skaičius ir gamybos sąnaudos, todėl tai suteikia galimybę gaminti ir parduoti dviračius pigiau.

Tačiau yra keletas svarbių detalių, kurios dažniausiai atskiria moteriškus ir vyriškus dviračius:

Pirma, rėmo dydis ir forma. Moteriški dviračiai paprastai būna mažesni, su mažesnio dydžio padangomis (26" ir 27,5"), o kad būtų lengviau pradėti ir baigti važiavimą, viršutinis rėmo vamzdis būna labiau nuožulnus (L formos) arba įlenktas (S formos).

Antra, moteriška dviračio sėdynė yra šiek tiek platesnė, trumpesnė ir patogesnė už vyrišką, tačiau ilgai važinėjant su plačia ir per minkšta sėdyne, padidėja trinties rizika, todėl šiuo aspektu reikia ieškoti kompromiso. Profesionaliose parduotuvėse yra platus sėdynių pasirinkimas, o už 15-30 EUR galite gauti norimos formos ir dydžio sėdynę.

Trečia, moteriškų dviračių geometrija sukurta taip, kad vairuotojo pečių dalis būtų šiek tiek aukščiau, o kūnas nebūtų stipriai išlenktas į priekį, o vairas turi platų atraminį paviršių ir yra pagamintas iš smūgius amortizuojančių medžiagų, todėl važiavimas tampa labai patogus.


Moteriški dviračių šortai su pampersu, pirštinės su gelinėmis pagalvėlėmis ir batai tvirtu padu ar automatiniai pedalai tikrai padidins dailiosios lyties atstovių patogumą ir malonumą važiuojant. O ilgalaikę trintį, kurią gali sukelti dviračio sėdynė, sumažins specialūs antifrikciniai kremai.

Susiję straipsniai