www.astravelo.lt vis dar kuriama. Atsiprašome dėl riboto funkcionalumo ir paslaugų. Ačiū už supratingumą!

Kaip išsirinkti vaikišką dviratį?

Kaip išsirinkti vaikišką dviratį?

Vaikiško dviračio rinkimasis yra svarbus ir atsakingas procesas, nes nuo jo priklauso vaiko saugumas ir komfortas. Renkantis dviratį reikia atsižvelgti į keletą faktorių, įskaitant vaiko amžių, ūgį, gebėjimus, aplinką ir sąlygas, kuriomis ketinama naudoti dviratį.

Tinkamas dviračio dydis yra vienas svarbiausių aspektų, į kurį reikėtų atsižvelgti. Jei dviratis per didelis, vaikui bus sunkiau jį valdyti ir vairuoti. Kita vertus, jei dviratis yra per mažas, vaikui bus nepatogu juo naudotis.

Vaikiško dviračio dydis nurodomas ratų dydžiu coliais, tačiau faktiniai matmenys gali labai skirtis tarp skirtingų dviračių modelių ir gamintojų. Orientaciniai vaikiškų dviračių matmenys pagal dviračio rato matmenis:

12 ir 16 colių dviračiai paprastai turi atraminius ratus. Atraminiai ratukai palaipsniui pakeliami, todėl vaikas įgyja pusiausvyros pojūtį, būtiną važiuojant dviračiu. Įvaldžius pusiausvyros įgūdžius, atraminiai ratai nuimami.

Balansinio dviračio ratų matmuo yra 10" arba 12". Kai kuriais atvejais, ilgą laiką naudojantis balansiniu dviračiu, vaikui gali prireikti daugiau laiko prisitaikyti prie tradicinio dviračio su pedalais.

Per didelį dviratį bus sunkiau valdyti ir važinėti po namus, sunkiau pradėti ir baigti kelionę, be to, jo posūkio spindulys bus didesnis. Dviračio rankenos, vairo skersmuo, vairo plotis, rankenos ilgis, bėgių perjungimo laipsniai, stabdžių ir bėgių perjungimo svirtys yra pritaikyti konkrečiam vaikų amžiui ir ūgiui. Vaiko reakcijos laikas ir visi manevrai užims daugiau laiko ir vietos, o tai nėra geriausias sprendimas saugumo požiūriu.

Dviračio sėdynė turi būti tinkamai sureguliuota, kad vaiko koja būtų šiek tiek sulenkta žemiausioje pedalų padėtyje. Vaikams, kurie ką tik išmoko išlaikyti pusiausvyrą ir yra pripratę prie atraminių ratukų, rekomenduojama šiek tiek nuleisti sėdynę, kad sėdėdamas vaikas galėtų kojomis pasiekti žemę. Taip bus lengviau pradėti ir baigti kelionę.

Jei planuojate važinėti asfaltu, galite rinktis lengvą dviratį su siauromis padangomis, pritaikytomis asfaltui. Jei vaikas ketina važinėti mišku ar nelygiu keliu, rekomenduojama rinktis dviratį su amortizatoriumi ir padangomis, tinkamomis nelygiai kelio dangai.

Pagrindinės tėvų klaidos perkant vaikišką dviratį:

  • dviračio dydis neatitinka vaiko ūgio. Per didelį dviratį sunku valdyti, o per mažas dviratis gerokai sumažina važiavimo stabilumą ir patogumą;
  • dviratis nėra tinkamai sureguliuotas atsižvelgiant į vaiko amžių. Pavyzdžiui, dviratis turi standartines stabdžių ir bėgių perjungimo svirtis, todėl vaiko reakcija į avarines situacijas pailgėja.

Atminkite, kad kartu su dviračiu vaikui būtina nupirkti šalmą ir naudoti jį net trumpiausių kelionių metu, nes tai yra vaiko „saugos diržas“, kuris apsaugos jį nuo rimtų sužalojimų. Taip pat rekomenduojamos paminkštintos pirštinės, kurios sumažins rankų trintį, ir raudonas mirksintis dienos šviesos žibintas, kuris gerokai padidins vaiko matomumą viešose vietose.

Keletas patarimų, kurie gali padėti išmokyti vaiką važiuoti nauju dviračiu:

  • parodykite vaikui, kaip tai daryti, ne tik papasakokite. Vaikui yra lengviau mokytis stebint, kaip tai daro kiti;
  • įsitikinkite, kad vaikas yra saugus. Pasirinkite tinkamą vietą mokyti vaiką važiuoti ir aprūpinkite jį saugos priemonėmis, pavyzdžiui, kelių ir alkūnių apsaugomis;
  • būkite kantrūs ir palaikantys. Kiekvienas vaikas mokosi savo tempu, todėl nesijaudinkite, jei jūsų vaikui iš pradžių seksis ne taip sklandžiai.

Vaikiški dviračiai skirti tam tikro amžiaus 15-20 cm ūgio intervalui, o tai reiškia, kad nupirktas dviratis vaikui tiks tik 1-2 sezonams. Nesijaudinkite, jei neturite brolio ar sesers, giminaičio ar draugo, kuriam galėtumėte padovanoti per mažą dviratį. Pasinaudokite AstraVelo teikiama vaikų dviračių keitimosi programa ir gaukite iki 50 % nuolaidą kitam vaikiškam dviračiui!

Daugiau naudingos informacijos rasite mūsų tinklaraštyje.

Mėgaukitės gražiomis akimirkomis būnant kartu!

Susiję straipsniai